Workshop portretfotografie met een model

Het fotograferen van mensen is in de fotografie een vaak voorkomende bezigheid, je zult merken dat elk mens een ontelbaar aantal gezichtsuitdrukkingen kent, tel daarbij de diverse uitlichtingsmogelijkheden bij op en je zal zien dat geen enkele foto hetzelfde is. Met deze wetenschap blijft het mensen fotograferen daarom zo boeiend.


Bij de workshop portretfotografie ligt de nadruk op zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen, omdat er simpelweg geen tijd aan de techniek van de camera kan worden besteed. U dient beslist basiskennis over de werking van de camera te hebben en de Manual-stand van uw camera kunnen instellen op de opgeven waardens.

Na een toelichting over hoe je mensen fotografeer en benader, op hun gemak stelt, het licht om het model heen laat lopen, worden er enkele technieken gedemonstreerd. Onder begeleiding leert u met een model om te gaan en te fotograferen in de studio waarbij kunstlicht, de lichtopstelling, de interactie en expressie van het model belicht worden.


Wij werken met een kleine groep waardoor veel persoonlijke aandacht en ruimte om zelf met het model te werken ontstaat.

   
 Model : Sandy

Indien u meerdere workshops wilt boeken dan kunt u zich registreren en tickets hiervoor boeken via onderstaande workshop tickets en deze in 1 keer afrekenen na registratie zoals dat bij een webshop gaat, het aanmeld formulier is dan niet nodig, wel dient u via deze link uw boeking te bevestigen nadat u zich 1 malig heeft geregistreerd met uw gegevens, uw boeking is pas definitief nadat de factuur is voldaan.Portret fotografie theorie en praktijk op 24 maart 2018

125,00 EUR. 


Aantal 

Workshop portret fotografie.

Tijden 10:00-16:00 uur.

Datum : 24 maart 2018

In de ochtend leer je alles over licht, zacht en hard licht, lichtmeten, een lichtopstelling neer zetten, aansturing en communicatie model.

In de middag na de lunch oefen je al het geleerde in de praktijk met het portret model.

Het dag programma is mogelijk op onderstaande zaterdagen.


Dagprogramma : Een portret fotograferen in de studio met een model.


Tussen 10:00-12:30 uur theorie over lichtopstellingen met 1 lamp, 1 lamp + reflectiescherm, 2 lampen, achtergrond uitlichten, wat is mooi licht, wat is hard en zacht licht en hoe maak je het, geschikte lichtomvormers voor een portret, het licht meten, de lampen neerzetten en instellen, de wit balans van je camera.

Tussen 12:30-13:00 uur is er een lunch.

Tussen 13:00-16:00 uur krijgt elke cursist volop de gelegenheid om 1 op 1 met het model een mooi portret te maken, met de theorie in het achterhoofd en enige aansturing komen hier de mooiste resultaten uit. 


Aantal deelnemers is minimaal 2  en maximaal 4 en gaat door bij minimaal 2 deelnemers.

De kosten zijn € 125,- inclusief btw en lunch.Waar : Fotostudio in Krommenie of op aanvraag voor een groep in een andere locatie.

Aanmelden kan via het aanmeldformulierEnkele reacties van cursisten.

Ton

Geleerd : Compositie en licht.

Cijfer : 9

Samen werking met model : zeer goed.

Sylvia

Geleerd : Heel erg veel.

Cijfer : 10

Samen werking met model : zeer goed.

Frank G.

Geleerd : Hoe licht te plaatsen, goed kijken, schaduwen, licht e.d.

Cijfer : 8

Samen werking met model : zeer goed.

Frank H.

Geleerd : Licht vooral en een leuke interactie met het model

Cijfer : 9,5

Samen werking met het model : zeer goed.

Dirk

Geleerd : Omgang & aansturen model, verschillende lichtopstellingen creeëren en zien wat de uitwerking is.

Cijfer 9

Henk

Geleerd : Veel geleerd van de basis voor studio fotografie.

Cijfer 8

Martijn

Geleerd : Ik heb zeker een hoop kennis opgedaan zoals , lichtinstellingen, lichtmeter, helemaal top.

Cijfer 8

Rudy:

Geleerd : Geleerd om verschillende lichtopstellingen te maken en te gebruiken bij portretfofografie. En hoe moet ik met een model omgaan.

Cijfer 8.5

Samuel

Geleerd : Ik heb veel geleerd over "het licht"

Cijfer 9

Janneke

Geleerd : Werken met verschillende licht methoden en wat daar de verschillende uitwerkingen van zijn. Ook het aansturen van een model is leerzaam.

Cijfer 8

Jenny

Geleerd : verschillende verlichtingsmogelijkheden en wat het in de praktijk doet.

Cijfer 8.3

Amanda

Geleerd : De belichting met softboxen en verschillende manieren van belichting. Hoe je een lichtprobleem oplos en het werken met een model.

Cijfer 8.5

 

© 2018 Fotostudio HugoDome

powered by Argrosoft